Υπολογιστής Pivot

Το σημείο καμπής (pivot point) είναι ένας τεχνικός δείκτης που χρησιμοποιείται σε κάθε χρηματοοικονομικό προϊόν, παίρνοντας ως δεδομένα την ανώτερη και κατώτερη τιμή της αμέσως προηγούμενης περιόδου (π.χ. ημέρας) και την τιμή κλεισίματος της, συν την τιμή ανοίγματος της τρέχουσας περιόδου (ομοίως ημέρας). Επιπλέον, από το pivot point καθορίζονται και οι προβολές των επιπέδων στήριξης/αντίστασης του χρηματοοικονομικού συμβόλου. Θεωρείται ως ένας δείκτης που ενεργεί ως οδηγός στην πρόβλεψη των τιμών με εξαιρετική ακρίβεια. Οι τεχνικοί αναλυτές ακολουθούν τις εξής 4 διαφορετικές μεθόδους προσέγγισης των pivot points: την Κλασική, την Woodie’s, την Camarilla & την DeMark’s.

Πως χρησιμοποιείται στην πράξη:

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Για παράδειγμα, εισάγετε τα στοιχεία της χθεσινής ημέρας (ανώτερη τιμή, κατώτερη τιμή & τιμή κλεισίματος) καθώς και την σημερινή τιμή ανοίγματος ενός χρηματοοικονομικού αγαθού. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει υπολογισμός του σημερινού σημείου καμπής, δλδ. ενός σημείου όπου μπορεί να διαμορφωθεί ένα σημαντικό ‘γύρισμα” στην τιμή του αγαθού καθώς και τα πιθανά επίπεδα στήριξης/αντίστασης που αρμόζουν στην τωρινή περίοδο (σήμερα). 

 
                                                                                                                     The Pivot Calculator is powered by Investing.com


Share this post
FaceBook  Twitter  
Αποποίηση_Ευθυνών: Όλα όσα περιλαμβάνονται στο παρόν website είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση των συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Τα αναφερθέντα χρηματοοικονομικά προϊόντα έχουν σημαντικό ρίσκο και δεν είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές.
Email: info@financial-news.eu  
Copyright (c) www.financial-news.eu 2014-2016. All rights reserved.
Designed by IBRES LTD