Υπολογιστής Fibonacci

Ο υπολογιστής Fibonacci χρησιμοποιεί μία μαθηματική ακολουθία που βρίσκει εφαρμογή σε κάθε χρηματοοικονομικό προϊόν (νομίσματα, μετοχές, εμπορεύματα κλπ). Η καταγωγή αυτής της θεωρίας προέρχεται από τον μεσαίωνα, όταν ο Leonardo Fibonacci – ο πιο ταλαντούχος δυτικός μαθηματικός της  εποχής του – δημοσίευσε την ακαδημαϊκή εργασία, που περιγράφει την συνάφεια και αναλογικότητα μεταξύ πραγμάτων που υπάρχουν στην φύση, είτε αυτά αφορούν τον μικρόκοσμο π.χ. τα άτομα, είτε υπερμεγέθη αντικείμενα που υπάρχουν στο σύμπαν.

Ο υπολογιστής Fibonacci αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την χρηματοοικονομική ανάλυση με σκοπό να εντοπίσει πιθανά σημεία στήριξης & αντίστασης στις τιμές. Ο “μαγικός” αριθμός της μαθηματικής ακολουθίας εμπεριέχει τρία βασικά συστατικά στοιχεία: τα ποσοστά 38.2%, 50.0%, 61.8%, που αφορούν τα πιθανά σημεία όπου διορθώσεις & επεκτάσεις επί των τιμών μπορούν να λάβουν χώρα.

                                                                                             The Fibonacci Calculator is powered by Investing.com

 

Share this post
FaceBook  Twitter  
Αποποίηση_Ευθυνών: Όλα όσα περιλαμβάνονται στο παρόν website είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση των συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Τα αναφερθέντα χρηματοοικονομικά προϊόντα έχουν σημαντικό ρίσκο και δεν είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές.
Email: info@financial-news.eu  
Copyright (c) www.financial-news.eu 2014-2016. All rights reserved.
Designed by IBRES LTD