Binary Options

Τα binary options (δυαδικά δικαιώματα προαίρεσης), είναι από τις πιο νέες αγορές χρηματοοικονομικών προϊόντων, αρκετά δημοφιλή στις τάξεις των επενδυτών και δίνουν την δυνατότητα για τοποθέτηση call (για άνοδο) ή put (για κάθοδο) ενός χρηματοοικονομικού αγαθού (ζεύγος νομισμάτων, εμπόρευμα, δείκτης ή μεμονωμένη μετοχή κ.α.). Για την επιτυχία μιας τέτοιας συναλλαγής αρκεί μόνο να προβλεφθεί η άνοδος ή η πτώση του προεπιλεγμένου αγαθού σε σχέση με την τιμή κτήσης του και σε προκαθορισμένο χρόνο λήξης, χωρίς να έχουν οι επενδυτές στην κυριότητά τους το εκάστοτε χρηματοοικονομικό αγαθό.

Η όλη διαδικασία δεν συνοδεύεται από τον κλασικό κανόνα της προσφοράς/ζήτησης (τιμή αγοράς/πώλησης) αλλά ακολουθεί μία fixing - μέση τιμή για το κάθε υποκείμενο σύμβολο, χωρίς την ύπαρξη χρηματιστηριακών προμηθειών. Αυτό φαντάζει αρχικά ως μία πολύ καλή συμφωνία αλλά από την άλλη όψη οι αποδόσεις σπάνια μπορεί να προσεγγίσουν ή να ξεπεράσουν το 90% (σε καμία περίπτωση δεν είναι η σχέση ρίσκου/κέρδους 1:1). Μαθηματικά, αυτό σημαίνει ότι κάποιος χρειάζεται επιτυχημένες συναλλαγές σε ποσοστό πέριξ του 55% για να μπορέσει απλώς να βρίσκεται στο "νεκρό" σημείο (σημείο ισορροπίας).

Ας προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τα παραπάνω με ένα απλό παράδειγμα: Έστω ότι η τιμή της μετοχής του Google (GOOG) που στις 13:15 GMT βρίσκεται στα 730,00$, εκτιμούμε ότι στις 14:00 GMT την ίδια ημέρα θα ανέβει. Προβαίνουμε τότε σε αγορά (call) ενός binary option αξίας 100$ π.χ. με προκαθορισμένο ποσοστό κέρδους 85%. Ο στόχος μας είναι την παραπάνω χρονική στιγμή, η τιμή της μετοχής να είναι υψηλότερη από την τιμή κτήσης (730,00$). Έτσι, αν η τιμή τότε αγγίξει τα 730,05$ αυτό είναι αρκετό ώστε αυτόματα να είμαστε κερδισμένοι και το κεφάλαιό μας να γίνει 185$. Σε αντίθετη περίπτωση, που η τιμή πέσει π.χ. στα 729,60$ το αποτέλεσμα είναι να χάσουμε το σύνολο του επενδεδυμένου κεφαλαίου μας (100$).

Στα χρηματοοικονομικά, τα binary options συγκαταλέγονται στα προϊόντα υψηλής απόδοσης. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους επενδυτές με τη πρέπουσα σοβαρότητα, αυτοσυγκράτηση & πάντα να επιλέγονται έπειτα από βαθιά γνώση αυτών. Πολύ απλά, τα binary options δεν είναι ένα ακόμα παιχνίδι τύχης.   

                       Ένα τυπικό δείγμα ενός Call/Put Binary Option βασισμένο στο ζεύγος νομισμάτων EURUSD (από τη πλατφόρμα της ZuluTrade)

Share this post
FaceBook  Twitter  
Αποποίηση_Ευθυνών: Όλα όσα περιλαμβάνονται στο παρόν website είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση των συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Τα αναφερθέντα χρηματοοικονομικά προϊόντα έχουν σημαντικό ρίσκο και δεν είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές.
Email: info@financial-news.eu  
Copyright (c) www.financial-news.eu 2014-2016. All rights reserved.
Designed by IBRES LTD